Hoe laat is het nu in:  wereldklok
 

Videoconferencing en het milieu

Toepassing van videoconferencing is een van de meest milieuvriendelijke maatregelen die u kunt treffen. Dankzij videoconferencing hoeft u zich minder vaak per auto of vliegtuig te verplaatsen en kunt u tonnen CO2 uitstoot besparen. Vandaar dat videoconferencing bij uitstek GROEN genoemd mag worden!

Aandacht voor het milieu is tegenwoordig voor de meeste bedrijven heel gewoon. Met allerlei campagnes en projecten richting personeel en klanten en een aparte milieuparagraaf in het jaarverslag worden relatief kleine bijdragen uitgebreid gevierd. Videoconferencing is echter één van de meest effectieve manieren om niet alleen op kosten te besparen, maar ook om een echte en substantiele bijdrage aan het milieu te leveren. De besparing op auto- en vliegtuigkilometers leidt direct en aanwijsbaar tot een verlaging van de CO2 uitstoot. Zo zorgt videoconferencing niet alleen voor een innovatief en modern imago voor uw bedrijf, maar kunt u ook die echte milieuvoordelen gebruiken in uw marketing.

Enkele voorbeelden:
Wanneer u en uw medewerkers een paar keer per jaar minder reizen per vliegtuig of wat vaker de auto kunnen laten staan, zijn de volgende besparingen per keer haalbaar. Op een autorit van Arnhem naar Den Haag met een gemiddelde auto en 1 inzittende, stoot uw auto ca. 160 gram CO2 per kilometer uit. Een rit naar Den Haag levert daarmee al 38 kg CO2 op (enkele reis 120 kilometer dus 240 x 160 gram). Gebruikte u voor deze rit een stevige SUV dan kunt u dit cijfer verdubbelen….

Per vliegtuig is de uitstoot per persoon per kilometer lager dan bij de slecht bezette auto. Door het grote aantal kilometers is de milieubelasting echter enorm: de CO2 uitstoot per passagier per kilometer bedraagt in een gemiddeld passagiersvliegtuig ca. 100 gram. Een retourtrip Amsterdam-New York (5900km) per vliegtuig levert daarmee per persoon een CO2 uitstoot op van 1180 kilo CO2!

Natuurlijk kost de productie, het vervoer en ook het gebruik van de videoconferencingset ook energie, maar deze valt volledig in het niet bij de te behalen besparingen. Videoconferencing is daarmee een van de meest effectieve manieren om uw bijdrage te leveren in het verminderen van het broeikaseffect!Videoconferencing en MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een niet meer weg te denken trend in het bedrijfsleven. Sommige bedrijven lopen hierin voorop, anderen zijn nog erg terughoudend, maar dat deze trend doorzet lijkt onmiskenbaar. Naast zorg voor het milieu gaat MVO (ook wel Duurzaam Ondernemen genoemd) verder. Het gaat om de balans tussen de belangen en activiteiten van het bedrijf en de zorg voor medewerkers, omgeving en de maatschappij.

Toepassing van videoconferencing kan op al deze fronten een bijdrage leveren en zeker niet alleen door de besparing op de CO2 uitstoot. Reizen en alles wat daar bij hoort zorgt bij u en uw medewerkers voor stress, vermoeidheid, ongezonde leefpatronen en vaak ook veelvuldighe afwezigheid in uw gezin. Met videoconferencing kunt u de frequentie van die reizen sterk verminderen en bent u na afloop van een vergadering op afrstand net zo snel weer thuis als op gewone dagen. En omdat u minder vaak met uw auto de weg op hoeft, draagt u bij aan het verminderen van de filedruk en de risico's van het verkeer. U, uw medewerkers en hun gezinnen maar uiteindelijk de hele maatschappij is hierbij gebaat. 

Met videoconferencing kunt u uw communicatie met uw partners op grote afstand versnellen en intensiveren, terwijl de kosten dalen en het tijdbeslag tot een minimum wordt teruggebracht. Zo kan videoconferencing leiden tot andere en nieuwe vormen van samenwerking en draagt dat bij aan een betere concurrentiepositie en daarmee aan het voortbestaan van uw bedrijf. Ook dat past binnen MVO!


 

Speciale acties

Regelmatig zijn er acties om het groene karakter van videoconferencing te benadrukken.  Zo heeft importeur Go Telecom al geruime tijd een actie waarbij wordt samengewerkt met de stichting Trees for travel. Bij Trees for travel kunt u de CO2 uitstoot van uw reizen compenseren door de aankoop van één of meer bomen die de gelijke hoeveelheid CO2 kunnen opnemen.
Tijdens de actieperiode wordt per verkocht systeem van LifeSize een vast bedrag aan Trees for travel overgemaakt dat wordt omgezet in nieuwe bomen. Op die manier is de aanschaf van videoconferencing zelfs een dubbel voordeel voor het milieu!

 
 
 

Met Videoconferencing kunt u concreet bijdragen aan de CO2 reductie en het MVO beleid van uw organisatie!

Lees verder »
Help & Support

pijl Eerder gestelde vragen en FAQ
pijl Downloads en handleidingen
pijl Drivers en updates
pijl Links

Contact &
Aanvraag gratis demo

Mobiel: +31  06 2258 3470
Email: info@conferencing4all.nl

Vraag nu een gratis demonstratie!

Aanvragen vrijblijvende demo»