Hoe laat is het nu in:  wereldklok
 

VOORDELEN VAN VIDEOCONFERENCING


De essentie van videoconferencing is dat u overal heen kunt, zonder te reizen. De voordelen van dit "virtuele reizen" zijn talrijk en divers. Voor de meeste bedrijven en organisaties is kostenbesparing de belangrijkste drijfveer. Een besparing van 75% op het reisbudget is bij veel grote organisaties haalbaar gebleken. Maar vaak is de besparing op verloren reistijd nog indrukwekkender. Denkt u eens aan al die verloren en vermoeiende uren in auto, vliegtuig, hotel of wachtruimte die kunnen worden uitgespaard.

Doordat videoconferencing het mogelijk maakt om veel minder te reizen, bespaart u ook heel veel uitstoot van CO2. Daarmee is videoconferencing één van de meest effectieve manieren om een bijdrage aan uw millieudoelstellingen te leveren en past deze techniek bij uitstek binnen uw MVO-beleid!


"Onmogelijke" afspraken worden mogelijk

Vanmiddag nog aanschuiven bij een overleg in New York? Geen probleem! Videoconferencing vergt nauwelijks voorbereiding, wanneer u over een ruimte met een installatie beschikt is de enige vraag of deze beschikbaar is ....

Twee afspraken in twee werelddelen op één ochtend? De techniek staat voor niets! U moet nog wel even rekening houden met de verschillende tijdzones maar verder is videoconferencing perfect in staat om  te schakelen van het ene overleg naar het andere of om met meerdere locaties tegelijk te overleggen. U treedt op als voorzitter van het overleg an laat betrokkenen in verschillende werelddelen  rechtstreeks met elkaar spreken!

 

Frequenter overleg en toch minder belasting?

Videoconferencing maakt direct contact veel eenvoudiger en gemakkelijker inpasbaar in uw agenda. In plaats van eens per maand op reis te gaan voor een lange bijeenkomst, kunt u besluiten om wekelijks kort met elkaar te vergaderen via videoconferencing en nog maar eens per kwartaal daadwerkelijk bij elkaar te komen. Daarnaast kunt u op elk gewenst moment, bij incidenten of andere noodzaak zonder tijdverlies extra overleggen inlassen.


Beeld zegt veel meer dan woorden

Videoconferencing benadert de werkelijkheid heel dicht. U ziet en hoort de anderen bijna alsof u samen in één ruimte zit. Ten dele levert het zelfs een beter beeld dan wanneer u rond een grote vergadertafel zit.  U ziet de lichaamstaal van de andere deelnemers en zoals u waarschijnlijk weet, is lichaamstaal, oogcontact en andere non-verbale communicatie nog belangrijker dan wat er letterlijk gezegd wordt. Al deze elementen moet u missen bij een telefoongesprek ...

Persoonlijk contact ook belangrijk!

Videoconferencing maakt niet elke persoonlijke ontmoeting overbodig. Elkaar de hand geven, samen iets drinken of uit eten gaan is uiteraard essentieel voor het onderhouden van een zakelijke relatie. Vandaar dat ook na invoering van videoconferencing zo nu en dan reizen noodzakelijk blijft. Minder vaak, maar dan misschien wel iets uitgebreider en met meer tijd voor elkaar. Uiteraard is dit iets dat ieder zelf het beste kan bepalen, maar bij grote ondernemingen blijken na invoering van videoconferencing ca. 3 van de 4 reizen te kunnen vervallen. Vandaar dat een besparing tot wel 75% op het reisbudget mogelijk is. Dat betekent in veel organisaties dat de investering zich in zeer korte tijd alleen al door de bespaarde reis- en verblijfkosten  terugverdiend. Daar komen alle andere voordelen nog bovenop!

 


Nadelen van videoconferencing

Videoconferencing heeft veel voordelen, maar er zijn uiteraard ook wel wat nadelen. Het is goed om de belangrijkste hier toch even te noemen:

  • Videoconferencing is high tech. Maar ook techniek kan op ongelukkige momenten falen.
  • U bent afhankelijk van de apparatuur "aan de andere kant". Ook al heeft u het mooiste full HD systeem, als de andere kant gebruikmaakt van een 12 jaar oud SD-systeem bepaalt dat de kwaliteit van uw beeld en geluid.
  • Een handruk, persoonlijk contact, small talk vooraf en na afloop van een vergadering vallen weg. Soms zijn dat wel belangrijke momenten.
  • Technische veroudering van de apparatuur gaat relatief snel. Hoewel de ontwikkelingen na de sprong naar HD weer iets rustiger verlopen,wordt de techniek voortdurend verbeterd..
 
 

Met Videoconferencing kunt u concreet bijdragen aan de CO2 reductie en het MVO beleid van uw organisatie!

Lees verder »
Help & Support

pijl Eerder gestelde vragen en FAQ
pijl Helpdesk
pijl Downloads en handleidingen
pijl Drivers en updates
pijl Links

Contact &
Aanvraag gratis demo

Mobiel: +31  06 2258 3470
Email: info@conferencing4all.nl

Vraag nu een gratis demonstratie!

Aanvragen vrijblijvende demo»